Davant l’insuficient finançament de projectes d’investigació per la cura de la malaltia denominada Atrofia Muscular Espinal (malaltia minoritària) i per falta de recursos institucionals, un conjunt de persones vinculades a la Fundació Atrofia Muscular Espinal (FundAME) i al Col·lectiu Juvenil Musical de Vilafranca del Penedès (Col·Mu) va impulsar un projecte per donar suport a la fundació, donant lloc a l’organització d’un festival de música solidari a Vilafranca del Penedès (Barcelona, Catalunya), per gaudir del directe de diversos grups contribuint a la causa social de suport a FundAME.

El festival Tupa Tupa Fest porta realitzades tres edicions, les quals han comptat amb la presència de grans noms del panorama hardcore, punk i metal d’àmbit català, espanyol i internacional. Un festival que ha anat experimentant un creixement exponencial i que s’ha instaurat com a esdeveniment de referència als Països Catalans i Espanya

Al llarg de les tres edicions realitzades han participat un total de 27 bandes que varen col·laborar de forma totalment desinteressada en benefici de FundAME, donant lloc a un festival que combina música, solidaritat i reivindicació social.

Entre els grups que han participat podem trobar:

Primera edició: Habeas Corpus, Boikot, Eina, Kop, Ktulu, Replica, Èter, Cru i Estramoni.

Segona edició: Def Con Dos, SegisMundo Toxicomano, Eina, Pirat’s Sound Sistema, Crisix, Envidia Kotxina, Los Tronchos, RATM (Project) i Cor Fort.

Tercera edició: Ratos de Porao, Angelus Apartida, KOP, Manolo Kabezabolo y los ke no dan pie kon bola, Los Chikos del Maíz, El noi del sucre los muertos de cristo, The Antipatiks i Sabotatge.

Actualment estem preparant la quarta edició del festival, prevista pel 2018.

Segueix-nos a les xarxes si vols descobrir la que estem muntant!